<< назад
 
Агнешко по италианскиПетък, 2009-05-08 12:55
Новина Биг Брадър 4
  • новина Биг Брадър 4
  • новина Биг Брадър 4
 
За да сготвите рецептата на Софи от днешното издание на "Голямото плюскане", ще се нуждаете от:

400 грама агнешко
1/2 консерва нарязани белени домати
1 чаена лъжица розмарин
1 скилидка чесън
3 супени лъжици зехтин
4 малки картофа
сол

Приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета от около 2 сантиметра и ги пуснете да се варят в подсолена вода. Нарежете месото на малки кубчета. Обелете и нарежете чесъна на три. Излейте зехтина в тиган и сложете чесъна да се запържи за половин минута, след което добавете агнешкото месо. Запържете на силен огън като разбърквате често в продължение на 5 минути. Добавете доматите и розмарина и намалете огъня. Похлупете с капак и оставете да къкри. Междувременно проверете дали са се сварили картофите. Когато са готови, отцедете ги от водата и ги сложете на дъното на плато за сервиране. Отхлупете тигана и разбъркайте соса. Оставете да ври без капак още 5-6 минути, като разбърквате, след което свалете от котлона и изсипете върху сварените картофи в платото. Сервирайте веднага.
 

КОМЕНТАРИ