НОВИНИ

<< назад
 
Спагети Карбонара Петък, 2009-05-08 13:14
Новина Вип Брадър 3
  • новина Вип Брадър 3
  • новина Вип Брадър 3
  • новина Вип Брадър 3
  • новина Вип Брадър 3
  • новина Вип Брадър 3
 
За рецептата, която по-рано сготви Ивайла, се нуждаете от:

1/2 пакет спагети Барила №5
200 грама бекон, нарязан на филийки
1 малка глава червен лук
2 скилидки чесън
2 яйца
1 супена лъжица зехтин
150 грама пармезан
4 супени лъжици сметана за готвене (неподсладена)
прясно смлян черен пипер

Приготвяне:

Обелете лука и чесъна и нарежете лука на много ситно, а чесъна - на половина. Нарежете бекона на малки квадратчета - около 1 см. Сложете на котлона да заври дълбока тенджера с подсолена вода и добавете в нея 1 супена лъжица зехтин. В голям тиган на умерена температура сложете лука, чесъна и бекона да се запържат. Не използвайте мазнина, беконът ще си пусне своята. След 2-3 минути добавете 1-2 супени лъжици гореща вода и разбъркайте, за да не загори лука. Повторете същото след около 3-4 минути.

Междувременно настържете пармезана и го оставете настрана. В купичка разбийте яйцата и ги оставете настрана. Когато водата заври, намалете котлона и сложете 1/2 от спагетите вътре. След около половин минута те ще поомекнат, така че накиснете ги внимателно, за да не се огънат и да се потопят изцяло във водата, но внимавайте да не ги счупите. След като се уверите, че са изцяло потопени във водата, разбъркайте внимателно с вилица, да не залепват. Варете спагетите точно толкова време, колкото пише на опаковката, иначе рискувате те да са прекалено меки и воднисти. Добре сготвените спагети трябва да останат леко твърди.

Уверете се, че лукът е омекнал и отдръпнете тигана от котлона. Когато спагетите са готови, отцедете ги веднага в гевгир, прехвърлете ги в тигана със запържения бекон и лук и го върнете на горещия котлон. Изсипете разбитите яйца при спагетите и започнете да разбърквате с две вилици. Целта е яйцата да се смесят добре с останалите съставки и същевременно да се изпържат. Това не би трябвало да отнеме повече от 2-3 минути. Когато видите, че яйцата са готови и водата се е изпарила, отдръпнете от котлона и добавете настъргания пармезан и сметаната и обилно поръсете със смлян черен пипер. Разбъркайте добре с двете вилици и прехвърлете спагетите в плато или купа за сервиране. Консумирайте веднага.
 

КОМЕНТАРИ

 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни

ВИДЕО

още видео >>