Котлети с балсамов оцет и пюре от грахЧетвъртък, 2009-05-07 12:27
Нужните продукти:
4 агнешки котлета
2 суп. лъж. балсамов оцет
4 суп. лъж. студено пресован зехтин
7-8 стръка прясна мента
200 гр. грах от консерва
50 гр. пармезан
сол и черен пипер
Приготвяне:
Включете фурната на грил функция на 180 градуса. Измийте и нарежете на ситно листата на ментата. В купичка смесете половината зехтин и половината оцет заедно с половината мента, сол и черен пипер.В грил тава сложете котлетите и ги полейте равномерно с тази марината. Сложете котлетите да се пекат в горещата фурна. Meждувременно сложете в дълбок съд отцедения от водата в консервата грах заедно с останалите мента, зехтин и оцет.Настържете на ренде пармезана и добавете и него.Смелете всичко с пасатора до получаването на гладка паста. След 5 минути във фурната обърнете котлетите от другата страна и оставете да се пекат още 7-8 минути.
Изсипете пюрето от грах в малък тиган и го сложете да се стопли на котлона, но без да завира.
Kогато котлетите са готови, сервирайте ги в плато, гарнирани с топлото пюре.